DEILIR FRÁ HRAPPSSTÖÐUM


Deilir frá Hrappsstöðum

Nu har vår fina Deilir flyttat till nytt hem i Värmland.
Vi önskar dem stort lycka till med denna pärla.
Två fina Deilirföl men mammor!

Deilir har en totalbedömning på 8,18 och gångarter 8.32. Blup96. Hans blup sjönk mycket med det nya systemet. Tyvärr är det inte så många bedömda avkommor efter honom. Då de flesta är uppskattade ridhästar där intresse för bedömning inte funnits. Vi har två ston på träning för visning i år och har en 3-årig hingst som vi sparar lite på. Så hoppas det ska påverka för framtiden

Deilir är e.Keilir frá Miðsitju. Keilir är även pappa till Ísar frá Keldudal, Álfasteinn frá Selfossi och många fler fina hästar.

Mamma är ett bedömt 1:a-klass 4-gångssto, Dagsbrún frá Hrappsstöðum. Dagsbrún har fyra bedömda avkommor varav 3 i 1:a klass. Hon är e.Otur frá Sauðárkróki. Även mormor har en 1:a-klass bedömning, som 4-gångare, så det är inget fel på Deilirs stam.
Pappa, farfar (Ófeigur frá Flugumýri, mormor. mormors far (Ófeigur frá Hvanneyri) har premier för avkommor.

Han har fem jämna och bra gångarter, en bra exteriör med mycket bra ben och hovar!

2004 och 2006 som 4-resp 6-åring var Deilir med och tävlade på landsmot på Island. Han var bara 4år när han bedömdes första gången till 7,99. Han har även varit i Tyskland en tid och tävlades lite där med.

 

Nu har Deilir gått med sina ston hela sommaren. Vilken trevlig hingst. Så lätt att ha att göra med. Så snäll med sina ston.
Oj så snygg han är när han ska visa upp sig för brudarna!
Nu ser vi med spänning fram mot årets föl!Foto Matilda Gunnar